Proiect

Strategia Nationala în domeniul CDI pentru perioada 2007-2013

Opinia Dvs. EXPRIMATA poate determina o SCHIMBARE

Inscriere newsletter Adresa de e-mail
OK Dezabonare









Grupul de Experti Cheie

       Proiectul de elaborare a Strategiei nationale de cercetare  se elaboreaza prin derularea de activitati specifice in cadrul a patru Pachete de lucru. Aceste pachete de lucru au fost constituite avand in vedere atat etapele de realizarea ale proiectului prevazute in contract, cat mai ales pentru atingerea obiectivelor proiectului.
       Pachetele de lucru sunt coordonate de cate un membru al Comitetului de Coordonare a proiectului (Steering Committee) si au desemnati cate un conducator si un raportor pentru fiecare din ele, selectati dintre propunerile inaintate de membrii consortiului. 
       Pachetele de lucru isi desfasoara activitatea, in principal, sub forma unor reuniuni/paneluri de experti care se organizeaza periodic (la 2-3 saptamani). 
       Conducerea proiectului a atras si desemnat fie din randurile specialistilor care activeaza in organizatiile membre ale consortiului, fie din randul unor specialisti de mare notorietate si reprezentativitate pentru cercetarea stiintifica romaneasca, un numar de cca 20-30 de Experti Cheie pentru fiecare Pachet e lucru. Expertii Cheie sunt cei care asigura atat derularea unor evenimente de tip seminar, workshop sau conferinta, cat si analiza si sintetizarea informatiilor existente pe plan national si international referitoare la activitatea de cercetare stiintifica si a modului sau de organizare, conducere, finantare si valorificare. Nu in utimul rand, Expertii Cheie certifica prin semnaturile lor calitatea si obiectivitatea documentelor si documentatiei elaborate in cadrul proiectului.
       Trebuie subliniat ca experienta Expertilor Cheie se va impleti cu experienta celorlati experti nationali, astfel incat se poate afirma ca atat Strategia, cat si Programul National Cadru vor reflecta pozitia intregii societati romanesti fata de ansamblul activitatii de cercetare, dezvoltare si inovare din Romania. Expertii Cheie au o responsablitate in plus, si anume aceea de a analiza si lua in consideratie punctele de vedere ale celorlati experti, precum si redactarea propriu-zisa a documentelor si documentatiilor proiectului.

Cauta in site Termeni
OK
Forum Forum public
Chestionar tip DELPHI

Contact Sitemap